5 Şubat 2016 Cuma

Arduino'ya Giriş


Arduino'ya Giriş

Arduino, üzerinde bulundurduğu özel giriş ve çıkış portları yardımıyla, programcının yazdığı özel kodları fiziksel etkiye çeviren elektronik devre kartıdır. Yazılımsal ve donanımsal olarak tamamen açık kaynaklı ve özgür olmasından dolayı, isteyen herkes Arduino'nun gelişmesine katkı sağlayabilmektedir. Diğer programcılar tarafından hazırlanmış geniş kütüphaneler ve örnek projeler sayesinde Arduino, Dünya üzerinde en çok kullanılan elektronik devre kartlarındandır.
Arduino ile proje ve prototip hazırlama diğer mikroişlemcilere göre daha hızlı olmaktadır. Bu yüzden Arduino prototip hazırlamada ve elektronik programlamaya girişte yaygın olarak kullanılmaktadır.

Arduino üzerinde bulunan donanımlar ve pinler, Arduino'ya yüklenen kodlar tarafından kolaylıkla kontrol edilebilmektedir. Programcı tarafından yazılan bu kodların işlenmesi için Arduino üzerinde Atmel marka mikroişlemciler bulunmaktadır. Bu mikroişlemcilerin türüne göre de Arduino türleri belli olmaktadır. Arduino'nun bir türü için yazılmış bir kod, eğer o türe has özel donanımlar kullanmıyorsa diğer Arduino türleri üzerinde de sorunsuz çalışmaktadır. Bu yüzden çoğu Arduino projesi hemen hemen her Arduino türünde çalışmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder